Frivool (01-02-2017)

Zowel PSV-Heerenveen als AZ-Heerenveen zag ik grotendeels via een livestream op de computer. Twee prachtige matches met een hoge amusementswaarde, maar na beide matches zat ik na afloop met het wat zeurende gevoel ‘goed gespeeld, mooie frivole acties gezien, maar slecht verdedigd, vooral na hoge ballen en … verloren!’ Heerenveen verdiende weliswaar de schoonheidsprijs – bij jurysporten als turnen of schoonspringen zou je gewonnen hebben – maar stond nu met lege handen.

Toch ga ik niet klagen: ik zie liever zo’n partij als in Eindhoven (frivool spektakel, vol op de aanval, schitterende goals) dan een uiterst saaie 0-0 via betonvoetbal; ofwel door de bus pal voor het eigen strafschopgebied te parkeren zoals het tegenwoordig heet als je louter verdedigt.

Zondagmiddag bleef de frivoliteit beperkt tot zo’n tien minuten in de eerste helft: Ødegaard gaf een subtiel hakje, Larsson poortte iemand achteloos, Zeneli wilde vanuit kansrijke positie in een keer op doel volleren maar raakte de bal maar half, Ghoochannejhad kopte bijna raak. We gingen er ‘s goed voor zitten, maar al snel bleek dat de portie swingend voetbal voor deze middag al op was. Was de eerste helft nog wel levendig te noemen met een aantal kansen over en weer, de tweede helft was zouteloos, vaak niet om aan te zien. FC Groningen ‘parkeerde’ liefst twee bussen op eigen helft en Heerenveen ruilde de frivoliteit in voor zakelijk resultaatvoetbal: de nul houden was het devies. En dus blééf het 0-0, de eerste van dit seizoen. Wij, de supporters, waren zondagmiddag de grote verliezer.

Dit bericht is geplaatst op maandag 6 februari 2017 onder Nieuws. Reageren kan door hier te klikken.

Reageer