Masterclass (26-04-2017)

Ter voorbereiding kregen we vrijdagmiddag een KNVB- masterclass voorgeschoteld. We werden door de videoanalist van onze nationale voetbalbond ingewijd in de wondere wereld van de communicatie tussen de scheids, zijn assistenten langs de lijn en de vierde man; u weet wel, die beklagenswaardige figuur die ter hoogte van de middenlijn met elkaar kibbelende en tegen de arbitrage protesterende coaches moet kalmeren. “De beelden en de communicatie worden vooral gebruikt voor educatieve doeleinden: leren van eigen en andermans discutabele beslissingen en vooral ook om eensluidend te reageren bij vrijwel identieke situaties”, zo legde hij uit. Na een prima maaltijd schoven we ’s avond aan voor een masterclass in het Abe Lenstra Stadion. Althans dat hoopten we. We kwamen andermaal bedrogen uit. We kregen, voor de zoveelste keer al sinds de winterstop, een armzalige partij voorgeschoteld. De eerste helft ging nog, maar het tweede bedrijf was bedroevend: schoten gingen hoog over, passes kwamen niet aan, ballen werden lukraak omhoog geschoten om elders via een eigenzinnige curve over de eigen achterlijn te verdwijnen.

Na 20 minuten in de tweede helft verzuchtte ik hardop: ‘Nóg 25 minuten! Als ik dat maar volhoud!’ De enige twee die nog wel eens iets van hun grote talenten etaleerden waren Ødegaard en Larsson. De eerste viel helaas geblesseerd uit, de tweede maakte een fraaie goal maar worstelde verder vooral met zichzelf. Willem II paste zich moeiteloos aan het bedenkelijke niveau aan. Heerenveen heeft na vrijdagavond goede papieren voor een ticket voor de play-offmatches. Of we daar als supporters verlangend naar moeten uitzien?

Dit bericht is geplaatst op maandag 1 mei 2017 onder Nieuws. Reageren kan door hier te klikken.

Reageer