Ziel en zaligheid (22-03-2017)

Oktober vorig jaar was Heerenveen de tweede club die Feyenoord een puntje afsnoepte. Ajax was een week eerder de eerste geweest. Daarvóór had Feyenoord negen keer op rij gezegevierd. Ook daarna werd er vooral gewonnen. Feyenoord ligt op koers voor het kampioenschap, vonden de kenners. Ook Heerenveen zou de zegereeks van de Rotterdammers niet kunnen stoppen, voorspelden de heren voetbalanalisten. “Ik ben blij dat we nú tegen Feyenoord mogen voetballen. Dit is een geweldige wedstrijd om ons te revancheren”, zei Heerenveencoach Streppel in de Leeuwarder Courant. “Dat gevoel leeft bij de spelers en technische staf. We moeten met ziel en zaligheid voetballen, maar bovenal: het sámen doen.” Streppel keek niet op een cliché meer of minder.
Ter voorbereiding kozen wij op zaterdag voor een bezoekje aan museum De Fundatie in Zwolle en een amateurwedstrijd in Hoogeveen. We sloten af met een fijne maaltijd in een Meppels etablissement. Tijdens de tafelgesprekken hielden twee het op een Friese overwinning, één voorspelde een kleine zege voor Feyenoord en de vierde een ‘dikke’ overwinning voor de kampioen-in-wording. Kortom, wíj waren er klaar voor.
Zondagmiddag bleek Heerenveen het ‘meest klaar’: de onzen schoten ijzersterk en met ziel en zaligheid uit de startblokken, maar verzuimden na de 1-0 ook de tweede te scoren. Na de pauze drong Feyenoord aan, bij Heerenveen sloop de angst in de ploeg en dat resulteerde in de winnende Feyenoordtreffer van de man die al lang geschorst had moeten zijn. We zagen een heerlijk voetbalgevecht. Bikkelaar Thorsby werd ‘man of the match’: logisch in zo’n wedstrijd.

Dit bericht is geplaatst op maandag 1 mei 2017 onder Nieuws. Reageren kan door hier te klikken.

Reageer