Degradatiekandidaat (24-05-2017)

Het droevigste, maar ook mooiste moment van de avond? De kapitale misser van Wout Faes waarna Utrechtspits Sébastien Haller via een geniale hakbal scoorde. De blunder was een eredivisieverdediger onwaardig: hij had de bal over de achterlijn kunnen plaatsen, een roei richting zijlijn kunnen geven of … ‘m in de voeten van Zivkovic plaatsen. Dat laatste deed hij. Zivkovic gaf slecht voor, áchter Haller, maar die toverde de bal via zijn hak alsnog in het doel. In het kwartier ervoor was Heerenveen opgeleefd – resulterend in een goal van Ødegaard – maar daarna was het over en sluiten.
Ja, u leest het goed: ik was er ondanks mijn oproep tot boycot toch. De plicht riep: het noodlot van de ‘stukkiesschrijver’. Velen hadden mijn uitnodiging overigens goed begrepen: het stadion was karig gevuld, amper 10.000 toeschouwers. Dat was ook meer dan genoeg: het spel van Heerenveen was andermaal ondermaats, armetierig, zonder bezieling. Toch waren er lichtpuntjes: de twintig minuten direct na rust, de invalbeurt van de zestienjarige Kik Pierie en het schot op de paal van Larsson. Er moet echter heel wat gebeuren in de aanloop naar het nieuwe seizoen.

Er lijkt iets grondig mis tussen coach en selectie, het zelfvertrouwen bij de meeste spelers is zéér broos en de prestatiecurve te grillig: na 17 wedstrijden vierde met 29 punten, aan het eind negende met 43 punten. 14 punten erbij, alleen degradant Go Ahead sprokkelde er minder! Als de bezem er niet grondig doorheen gaat, is Heerenveen het volgend seizoen degradatiekandidaat.
O ja, de return won Utrecht met 2-1.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 6 juni 2017 onder Nieuws. Reageren kan door hier te klikken.

Reageer